5 redenen voor projection mapping

By February 17, 2017Articles, Food for thought

Projection mapping is niet nieuw, maar de technologische vooruitgang binnen de branche zorgt wel voor veel nieuwe mogelijkheden. Het is een technologie waarmee beelden en video’s op een (plat) vlak geprojecteerd worden. De illusies die je hiermee creëert leveren een hoogwaardige audiovisuele experience voor bezoekers van evenementen. De vooruitgang zorgt voor een kostenverlaging en daarmee is projection mapping steeds beter bereikbaar geworden voor de eventbranche. Hieronder vijf redenen voor projection mapping.

#1 Publieke en besloten events

3D projection mapping kent veel verschillende toepassingen. Het is vooral bekend geworden bij grote, publieke events door iconische gebouwen te gebruiken als projectievlak. Projection mapping werkt het mooiste in het donker, het geeft de avond iets magisch. We merken dat de techniek ook steeds vaker wordt ingezet bij besloten, indoor en corporate events.
De event & marketing industrie heeft de techniek in de afgelopen jaren volop omarmt, waardoor projecten elkaar in rap tempo overklassen in grootte, kwaliteit en spektakel.

#2 Veelzijdigheid

De techniek is zo veelzijdig, dat het aangepast kan worden voor vrijwel elk event. Onafhankelijk van het aantal toeschouwers, locatie of budget. Projection mapping hoeft niet op een gigantisch oppervlak om indruk te maken. Juist kleine, permanente opstellingen kunnen enorm bijdragen aan de beleving van een event of merk. Daarnaast heb je niet per definitie een decor nodig, het kan op vrijwel elk oppervlakte. Van tegelmuur tot sculptuur.

#3 Wow-factor

De grootste reden waarom projection mapping nog steeds in de lift zit is omdat het simpelweg enorm indrukwekkend is. Dat zien we ook bij het UNFOLD decor, dat een bijzonder decor biedt op elk podium en een goede manier is om eindelijk eens van dat vierkante scherm af te komen.

#4 Sharable

Zeker op publieke events biedt projection mapping naast een te gekke ervaring, ook bijzonder materiaal voor verdere media-uitingen. De illusies nodigen uit om te worden gefilmd en gedeeld door bezoekers zelf. Daarnaast helpt een professionele opname van een show in het bereiken van een nog breder publiek online.
Mooi voorbeeld hiervan is onze kerstshow in Tongeren. Waar de show leidde tot een storm aan social media shares en likes, zelfs door mensen die niet op het event waren. Dat zorgt direct voor positieve associaties bij het bredere publiek en dus free publicity.

#5 Kom los van het scherm

Digitale media vormen een steeds groter deel van ons bestaan, ze worden opgenomen in onze omgeving. Precies wat projection mapping kan en doet. Tegenwoordig heeft iedereen een dure camera en social media in zijn broekzak. Nu draait het om het verassen en verbazen van het individu. Het faciliteren van iets magisch, leidt vanzelf tot een groot bereik.

Bij Univate hebben we de kennis en ervaring in huis om van jouw evenement onvergetelijk te maken. We delen onze kennis graag, neem contact op via rik@univate.nl als je meer wilt weten en zien.

Rik Dijkhoff

Rik Dijkhoff

Creative Director

♥︎ Licht, projectie & abstractie. Making it memorable.